Inspiratie delen #3

09:00 Senna T. 3 Comments

Het is weer het einde van de maand en dus deel ik weer drie artikelen/websites/filmpjes en drie blogs die te maken hebben met fotografie.

The Slomo Guys maken gave filmpjes in super slomotion. Afgelopen week hebben ze een filmpje geplaatst over de sluitertijd van een spiegelreflexcamera. Erg interessant en leuk om te zien! klik hier voor het filmpje


Fiddle Oak is de artiestennaam van Zev. Zev is vijftien jaar en maakt fantastische foto's en fotomanipulaties. Ontzettend knap gemaakt, bovendien figureert hij ook nog vaak zelf in zijn foto's.


Elena Shumilova is een Russische fotografe die foto's maakt van haar kinderen met boerderijdieren. De foto's zien er prachtig uit en stralen heel veel liefde uit tussen de kinderen en de dieren.


Inspirerende blogs:

Fiddle Oak (Zev) heeft ook een blog! Hoewel er niet veel artikelen op staan, is wat er staat wel erg leuk om te lezen. Hij geeft bijvoorbeeld korte uitleg over hoe de foto's tot stand zijn gekomen.

Vick Academy is een blog van fotografe Laura Vink. Op haar blog plaatst ze handige onder andere tips, tutorials en leuke weetjes over fotografie.

Stuff by Bo is een persoonlijke fotografie lifeblog van Bo. Ze maakt hele mooie foto's. Onlangs plaatste ze foto's die ze in Amerika gemaakt heeft, echt de moeite waard om te bekijken!

Wat vinden jullie van deze artikelen/blogs?
Groetjes Senna


3 reactie(s):

Sneeuw!

06:13 Senna T. 17 CommentsBlij als een kind was ik toen ik gisteren het gordijn open deed en zag dat alles wit was. Net als vroeger voelde ik me hierdoor direct wakker en had ik zin om naar buiten te gaan. Nu niet om te sleeën of sneeuwpoppen te maken, maar te fotograferen. Ik heb er echt van genoten!


Ik vind de besneeuwde takken prachtig. De laag sneeuw is vaak zelfs een stuk dikker dan de takken zelf.
Dit is sneeuw op een autoruit, ik vind het er erg leuk uitzien.

 
Spoorzoeken in de sneeuw is ook erg leuk. 


Een sleespoor


Sporen van druppels in de sneeuw, doordat het dooide. Ik vind dit een heel bijzonder effect geven.


Er waren veel kinderen buiten in de sneeuw aan het spelen. Sneeuwpoppen maken en van de dijk af sleeën. Daarnaast waren er ook heel veel mensen aan het fotograferen. Wat is sneeuw toch leuk!

Heeft het bij jullie ook gesneeuwd en genieten jullie er ook zo van?
Groetjes Senna

P.S. Ja, sneeuw heeft ook nadelen, gladde wegen en blubber op de weg, maar het moment dat de sneeuw onder je winterschoenen kraakt en je lekker kunt fotograferen maakt alles goed.

17 reactie(s):

Weerspiegelingen

08:49 Senna T. 10 Comments

De uiterwaarden van de IJssel staan onderwater. Met wat leuke wolken en planten in het water zorgt het voor leuke weerspiegelingen. Stiekem zit ik midden in mijn tweede tentamen week, maar gelukkig heb ik de zeven zwaarste toetsen gehad en kon ik dus nog wat foto's gaan maken met dit prachtige weer.Ik fotografeer trouwens wel erg vaak bij de IJssel. Maar het blijft er mooi, en vooral lekker dichtbij huis.

Bedankt voor de reacties op mijn vuurwerk foto's!
Groetjes Senna

10 reactie(s):

Vuurwerk!

12:07 Senna T. 13 Comments


Net als vorig jaar ging ik met Oud&Nieuw vuurwerk fotograferen. Samen met mijn ouders zocht ik een mooi plekje aan de overkant van de IJssel. Het was een prachtig spektakel! 


Ik zette de sluitertijd op Bulb en maakte met afstandsbediening de foto's. De Bulbstand vind ik voor vuurwerk heel handig, omdat je nooit van tevoren weet welke vuurpijlen zullen komen en hoelang ze er zijn.
Omdat het nogal donker was zag ik pas nadat de foto gemaakt was dat mijn fietsstuur ervoor stond. Oeps, maar ook wel weer grappig. En wat een gave vuurpijlen!


En nog even een klein filmpje met een hoop gedonder voor de sfeer:
Bedankt voor de reacties op vorige artikelen,
Groetjes Senna

13 reactie(s):

Jaaroverzicht 2014

05:08 Senna T. 3 Comments

Het is leuk om weer eens naar alle foto´s van afgelopen jaar te kijken. Op veel fotoblogs verschenen gisteravond de twaalf  (of iets meer) mooiste foto's van 2014. Erg leuk om te bekijken! Ik was niet helemaal op de hoogte van deze traditie. Bij mij blijft het gewoon bij een overzicht van alles wat ik afgelopen jaar gefotografeerd heb. 
Januari begon met vuurwerk op Ameland. Ook maakte ik foto's bij een van mijn geliefdste locaties in de buurt: de IJssel. In februari kocht ik mijn Canon 600d spiegelreflexcamera. Ik ben daar nog steeds heel erg blij mee! Ik experimenteerde met ecoline in water, fotografeerde wat Zutphense torens en de uiterwaarden van de IJssel. 

In maart deed ik mee aan de Foto7daagse, fotografeerde ik alpaca's (geweldige dieren!), natuur en olie in water. 

In april nam ik mijn camera mee naar koningsdag in Apeldoorn, fotografeerde ik een ezel en meer natuur. Ook werd ik genomineerd voor de very inspiring blogger award, bedankt! :)

In mei fotografeerde ik een roos, de Zutphense torens en weer de IJssel. 


In juni fotografeerde ik outfits van een vriendin, maakte ik close-up foto's met mijn 50mm lens en close-upfilter, fotografeerde ik muffins en ging ik naar Brussel.

In juli plaatste ik foto's van deventer op stelten, lichtjes in het donker en Zutphense parkjes

In augustus plaatste ik een deel van de foto's die ik tijdens mijn vakantie in Italië heb gemaakt. 

In september fotografeerde ik weinig, maar plaatste ik wel nog meer vakantiefoto's.

Niet zo veel foto's in oktober. Schiermonnikoog, zonsondergang en paddenstoelen.

In november maakte ik voor de tweede keer outfits foto's van Anne. Ook fotografeerde ik schaduw en heel veel paddenstoelen. (oeps, voor wie het is opgevallen, twee keer dezelfde foto in de collage. foutje)

In december fotografeerde ik plantjes en een stilleven.


Heel erg bedankt. voor het bekijken van mijn blog en alle reacties. Jullie zijn super! Ik wens jullie een heel mooi nieuw jaar!
Groetjes Senna

3 reactie(s):