Inspiratie delen #2

07:00 Senna T. 2 Comments


Internet voor mij een hele grote inspiratiebron wat betreft fotografie. Ik kom zo veel moois tegen wat ik graag met jullie wil delen. Elke maand deel ik daarom drie websites, artikelen of filmpjes over fotografie en drie van mijn favoriete fotoblogs. 


Deze tutorial van Marit om een leuk zonnetje toe te voegen aan je foto. Ik heb het al in meerdere foto's geprobeerd en ik wordt er heel blij van!

De prachtige surrealistische foto's van Erik Johansson. Ik vind ze geweldig. Ze zijn erg grappig en origineel (wie verzint het nou om met een stofzuiger een boom kaal te zuigen?) en ook nog eens heel mooi uitgevoerd.

Het finding love project van Kim waar iedereen aan mee kan doen. Deel via instagram jou hartje en bekijk de hartjes die anderen gefotografeerd hebben. Helaas heb ik zelf geen Instagram (mijn mobiel heeft te weinig geheugen om de app te downloaden) maar ik vind het al heel leuk om al die hartjes te bekijken op haar blog.

Blogs van de maand:

Fotografille.nl is een van mijn favoriete fotoblogs omdat er heel veel leerzame artikelen opstaan. Evelien schrijft haar artikelen op een hele leuke en duidelijke manier.

Sabine Metz blog, Sabine maakt prachtige foto's die ze laat zien op haar blog en schrijft ook andere leuke artikelen.

Oefening baart kunst? de uitdaging.... Een prachtige titel vind ik dit voor een fotoblog. Loes maakt hele mooie en creatieve foto's in de natuur.


Kende jij deze al? Of heb je zelf nog inspiratie die je wilt delen?

Kijk op mijn Pinterest-account of bekijk de blogs die ik volg voor meer inspiratie
Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's,
Groetjes Senna

2 reactie(s):

Fruit

10:48 Senna T. 4 Comments


Ik ging de flitser weer eens uitproberen. Dat resulteerde in deze foto's die ik eigenlijk best leuk vind geworden. 


Een gif-bestandje gemaakt. Ik vond het al heel wat dat ik had uitgevonden hoe dat moet. Je moet er alleen niet te lang naar kijken. Bedankt voor de behulpzame reacties op mijn vorige artikel,
Groetjes Senna

4 reactie(s):

Terugblikken en vooruitkijken

05:34 Senna T. 10 Comments

Het jaar is bijna afgelopen en 2015 komt eraan! Ik heb nog geen nieuwe foto's om te plaatsen, daarom kijk ik even terug op afgelopen jaar en vooruit naar komend jaar. 


Ik maak graag lijstje, bijvoorbeeld met wat ik nog wil fotograferen. Van dat lijstje heb ik afgelopen jaar een aantal dingen kunnen afstrepen:

*1: bloemetjes fotograferen Dit jaar heb ik een heleboel bloemetjes gefotografeerd, dus dat is zeker gelukt! *2: flitser repareren, deze heb ik laten repareren bij het Repair Café. Super fijn! *3: Meedoen aan een fotografiechallenge. Dit is dubbel gelukt. Ik heb meegedaan aan de Foto7daagse en de Fotoweek van fotografille voor Serious Request *4: Een zonsopgang fotograferen. Hiervoor ben ik heeel vroeg opgestaan (wat ik nooit van mezelf had verwacht, maar ik ging niet alleen). Het was niet eens een erg mooi gekleurde zonsopgang. *5: Een zonsondergang fotograferen. Ook deze kan ik afstrepen. *6: 's avonds foto's maken. Dit heb ik gedaan in Verona. Het was erg leuk en ik ga zeker meer met avondfotografie doen. *7: Een nieuwe lay-out maken. Heb ik gedaan, maar gezien ik er nooit helemaal tevreden mee ben zit ik alweer te denken over een nieuwe lay-out. *8: Een eigen camera kopen. In februari kocht ik mijn Canon600d en ik had geen beter cadeau voor mezelf kunnen verzinnen.

Mijn foto's voor de Fotoweek van fotografille voor Serious Request 2014. Je kunt alle foto's met thema vinden op mijn Facebook of Google+ pagina


Natuurlijk zijn is het lijstje inmiddels aangevuld met een heleboel andere dingen en daardoor alleen maar langer dan voorheen. Zo wil ik al een tijd van eenzelfde plek elk seizoen een foto maken. Ik wil een huppelend lammetje fotograferen, bollenvelden en boomkikkertjes. Het liefst maak ik ook nog wat mooie druppelfoto's. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die ik wil doen. Zo lijkt het mij heel leuk om samen met een andere fotoblogger/fotograaf op pad te gaan om foto's te maken, een fotoworkshop te volgen en een fotoalbum te maken met mijn beste foto's (kalender kan ook). Maar bovenaan mijn lijstje staat het belangrijkste, en waarschijnlijk ook het moeilijkste: ik wil namelijk van mijn ongemak afkomen als ik buiten fotografeer. Kort gezegd voel ik mij heel vaak ongemakkelijk als ik in mijn eentje met camera op stap ben (mensen die naar je kijken, herkenbaar?) en daardoor gaat de lol er voor mij een beetje van af en fotografeer ik minder vaak en met minder plezier. Als verlengde van dit voornemen zou ik graag een keer straatfotografie-foto's maken. Oohja, en ik wil mijn flitser leren gebruiken en als dat is gelukt een flitskabel aanschaffen zodat het niet perse op mijn camera moet staan.

Nog wat verdwaalde foto's van afgelopen jaar die ik nooit geplaatst heb. 


Genoeg te doen dus! En daarnaast heb ik ook nog de voornemens om mijn vwo-diploma te halen, een studie te kiezen, een vakantie te plannen en een vakantiebaantje te zoeken. Dus ik hoop dat ik nog een beetje tijd en zin kan maken om te fotograferen. Door jullie leuke reacties wordt ik wel elke keer weer gemotiveerd!
Groetjes Senna


10 reactie(s):

kleuren in december

09:03 Senna T. 9 Comments


Hoewel het inmiddels december is groeien er nog best veel leuke planten om te fotograferen. Er komen ook veel rode besjes tevoorschijn wat erg mooi kleurcontrast geeft met de groene blaadjes. En vandaag was het zowaar mooi, zonnig weer.


Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht
Groetjes Senna

9 reactie(s):