Inspiratie delen #1

09:18 Senna T. 8 CommentsInternet voor mij een hele grote inspiratiebron wat betreft fotografie. Ik kom zo veel moois tegen en dat wil ik graag met jullie delen. 


Deze foto's van Marion Luttenberger maken mij heel vrolijk! Erg creatief en met leuke kleuren! Nu het kouder wordt en minder lang licht zou ik mij graag meer gaan verdiepen in foodphotography. Dit kan je lekker binnen doen.

Met The Golden Hour Calculator weet je altijd hoe laat je moet gaan fotograferen om het mooiste licht te krijgen. Tijdens de gouden uurtjes (net zo zonsopkomst en voor zonsondergang) is het licht vaak erg mooi van kleur. Op deze site kun je voor elke plek bekijken wanneer het gouden uur begint. Ik moet mijzelf er wel aan herinneren vaker op dat tijdstip te gaan fotograferen. Nu de dagen korter worden hoef je er niet (extra) vroeg voor op te staan of laat op pad te gaan.De werkelijk prachige foto's van  Anka Zhuravleva. Op haar flickr-account staan de meest wonderlijke foto's. 

Kende jullie deze sites al? Of hebben jullie zelf nog leuke tips? 

Wil je meer inspiratie? Kijk op mijn Pinterest-account
Bedankt voor de reacties op mijn schaduwfoto's!
Groetjes Senna

8 reactie(s):

Schaduw

08:07 Senna T. 8 Comments
In de korte tijd dat het zonlicht precies goed op de muur scheen en genoeg licht gaf voor strakke schaduwen, ging ik aan de slag met het fotograferen van schaduwen. Vooral rond glas geeft een hele mooie schaduw! (Omdat dit ook het licht reflecteert??) 
De vaas met de gezichten is je waarschijnlijk niet onbekend, ik heb met mijn eigen schaduw geprobeerd er een te vormen en er wat mee gespeeld in de bewerking:


Bedankt voor alle leuke reacties op de outfit-foto's!
Groetjes Senna

8 reactie(s):

Outfits deel 2

09:23 Senna T. 13 Comments


Deel twee van de outfits van Anne. Voor deze foto's heb ik de 70-210mm lens gebruikt en de kitlens. Ook heb ik gewerkt met mijn externe flitser. Hier had ik nog nauwelijks mee gewerkt, maar samen kwamen we erachter hoe je het moet gebruiken. Bij sommige foto's heb ik de flits via een klein reflectiescherm laten reflecteren en bij sommige foto's direct geflitst.

Er zijn in Zutphen vele leuke locaties te vinden! De eerste hier is een leuk bruggetje waar vroeger water onderdoor liep. Het staat al heel lang droog, maar het is nog steeds een leuke brug.


Deze foto's zijn gemaakt bij de Drogenaps toren (vroeger een toegangspoort van de stad) met erg oude muren en een stenen pad. 
Bedankt voor alle reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

Bekijk hier deel 1 van de outfit foto's
Bekijk hier Anne's super leuke Fashionblog

13 reactie(s):

Bomen & lichtjes & landschapjes & paddenstoelen

08:24 Senna T. 8 Comments


Bomen vind ik heel erg mooi. Vooral in de herfst, wanneer de blaadjes oranje kleuren, en de winter, wanneer de takken kaal zijn. Nu hadden de blaadjes al prachtige kleurtjes! 


Kijk nou wat een leuke gekleurde rondjes :)
Rimpelend water met gevallen blaadjes:

Een paar landschapjes:


Paddenstoelen! Hiervoor weer de 50mm lens gebruikt. Mooie lichtjes in de achtergrond, check!
 Nee, geen mislukte bewerking maar het riet dat rondom deze vliegenzwammen stond gaf een heel raar effect. Ik vind het leuk!


Bedankt voor alle enthousiaste reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

P.S. Help! Waar is het balkje gebleven dat verschijnt als je op een foto klikt, zodat je de andere foto's ook meteen kunt bekijken? Iemand schreef hier laatst al over op zijn/haar blog (sorry ik ben vergeten wie) en toen dacht ik: gelukkig heb ik daar geen last van. Maar bij dit bericht wel :(
Weet iemand waarom dit is en hoe we het weer 'normaal' kunnen krijgen?
UPDATE: Joke kwam met een oplossing: bekijk hier. Bedankt!

8 reactie(s):

Outfits fotograferen!

08:24 Senna T. 6 CommentsSamen met Anne ging ik weer outfit foto's maken. Ze had vier leuke outfits samengesteld.
We gingen op zoek naar leuke locaties om foto's te maken. Ik had verschillende lenzen mee. Geïnspireerd door prachtige foto's met vage achtergronden nam ik de 70-200mm lens mee. Daarmee heb ik nog nauwelijks gefotografeerd en het is voor mij nog best lastig.

De achtergronden werden heel erg mooi, maar de foto's niet allemaal scherp genoeg. Daarom heb ik ook nog wat foto's gemaakt met de vertrouwde 18-55mm, want we wilden er natuurlijk wel zeker van zijn dat er een paar scherpe foto's tussen zaten (en op het camera schermpje is dat nooit echt heel goed te zien)


En kijk hoe mooi het 'zonnetje' in deze foto staat. Dit heb ik van MHilariusfotografie en zal je vanaf nu wel vaker tegenkomen in mijn foto's ;)


Voor de tweede outfit gingen we naar een haventje aan de IJssel.
Het was echt, heel erg wisselvallig weer. Het ene moment scheen de zon, dan waren er weer wolken. Dus telkens de instellingen aanpassen (en dit soms vergeten, oeps!). We probeerden tussen de buien nar buiten te gaan, maar we belandden toch in de regen. De wind maakte het ook niet makkelijker (hoewel de opwaaiende haren er vaak ook wel leuk uitzien)

Gelukkig ging al snel de zon weer schijnen!
We hebben een hele gezellig middag gehad! Het was ook leuk om met een andere lens te werken. En lastig. De foto's hadden ook een beetje weinig contrast toen ze uit de camera kwamen. Gelukkig is het niet erg moeilijk om met photoshop een foto net wat meer kleur en contrast te geven. De twee andere outfits zet ik later op mijn blog, deze zijn nog niet bewerkt.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

6 reactie(s):