Brussel

11:48 Senna T. 7 Comments

Alweer een tijdje terug zijn we een weekendje naar Brussel geweest. Mijn camera ging natuurlijk mee en dat werden heel veel foto's. De meeste niet echt bijzonder, vooral kiekjes ter herinnering (of om op facebook te plaatsen zodat al mijn friends het ook kunnen zien, jeej!)

Ook was er niet heel veel tijd om te fotograferen, gezien ik met drie niet-fotografen op stap was. De onderwerpen die voor mij erg interessant lijken om te fotograferen, moeten snel op de foto omdat ik anders erg achterop raak. Herkerbaar? Ook vond ik het niet zo interrasant om alle 'bezienswaardigheden' op de foto te zetten. Die heeft elke tourist met camera al gefotografeerd. En dat zijn er veel, touristen met camera's! Veel leuker vind ik het om mensen te fotograferen, en zo ook de mensen die aan het fotograferen zijn (zie onderaan dit blog).

Terwijl we even pauze nemen ga ik aan de slag met mijn camrea en lange sluitertijd. Geen statief mee hoor, stel je voor dat je daar de hele dag mee moet lopen!

Natuurlijk heb ik niet alleen maar vage foto's. Hier wat foto's van wat er al te zien en te beleven valt in Brussel.

 Er was een optocht. Bij deze optocht werden drie grote poppen gedragen.
 
Bij het beroemde 'manneke pis' verzamelden de mensen.


Er waren erg veel straatartiesten. Veel zangers en gitaristen, ook kwamen we een jongen tegen die aan het beatboxen was op een mondharmonica. Erg origineel! Hier werden schilderijen gemaakt met spuitbussen, dat trok veel bekijks. 

 
 
Brussel heeft ook erg veel markten. We hebben er meerdere gezien en het is er overal erg druk, maar wel gezellig. 
In deze etalage stonden de macarons wel erg leuk tentoongesteld.

Deze gele fietsen stonden ook op heel veel plekken. Ze zijn waarschijnlijk niet erg populair, gezien ik maar heel weinig mensen ook daadwerkelijk op de fietsen heb zien fietsen. 
 
Natuurlijk zijn er ook heel veel terasjes. Regelmatig werd er ook live muziek gespeeld.
 
En dan nu een filmpje! Ik vond het mooi op te zien dat er zo veel toeristen foto's aan het maken waren; van bezienswaardigheden, van elkaar en van zichzelf.
 
Ik weet trouwens niet wat er met de kwaliteit van het filmpje is gebeurd tijdens het uploaden, maar elk geval heeft het de foto's niet veel goeds gedaan. Heeft iemand tips hoe ik dit kan oplossen?
 
  
 
Bedankt voor de reactie op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

7 reactie(s):

Fashion shoot

04:20 Senna T. 13 CommentsAnne vroeg mij laatst of ik foto's wilde maken van haar outfits voor haar fashionblog (*klik*). Een hele tijd terug heb ik dat al eens gedaan, maar toen wist ik nog nauwelijks wat een spiegelreflexcamera is. Inmiddels heb ik daar al heel wat meer verstand van, maar met het fotograferen van mensen heb ik nog maar heel weinig ervaring. Gelukkig wist Anne veel leuke lokaties en verschillende poses.Het was een prachtige dag met veel zon en wolkjes. Dit zorgde ervoor dat het ene moment het licht erg fel was. Zodra er een wolkje voor de zon zweefde werden het licht en de schaduwen meteen veel zachter. Dit resulteerde soms in wat over- of onderbelichte foto's omdat ik mijn instellingen nog niet had aangepast.We hebben ook geprobeerd foto's met tegenlicht te maken. Zelf vind ik dat tegenlicht voor een hele mooie sfeer kan zorgen, maar het is wel lastig fotograferen. Het was inmiddels al een uur of half acht denk ik, waardoor het zonlicht al wel wat zachter was.
Bedankt voor alle reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

13 reactie(s):