Spelen met ecoline Deel II

08:21 Senna T. 6 Comments

Ecoline

Het is erg leuk om te doen en ik kreeg positieve reacties en goede tips. Daarom ben ik weer aan de slag gegaan met een glas water en ecoline.
Wit papier onder en achter het glas, lamp op het papier erachter schijnen en foto's (zonder flitser) maken.
Ik heb de tip toegepast om de rand van het glas niet op de foto te laten staan, zodat alleen de mysterieuse vormen overblijven.

Klik op de foto voor vergroting


 

Voor het idee een foto met glas


Spelen met de kleuren in Photoshop is ook leuk

Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht
Groetjes Senna

6 reactie(s):

Veluwe

09:45 Senna T. 5 Comments

Wandelpaden

Het is nog best lastig om de aangegeven route te lopen. Met paaltjes en een kaart en dan toch nog verdwalen waardoor je een groot deel over een saaie autoweg loopt en vervolgens op de verkeerde plek terecht komt.

Gelukkig toch nog mooi uitzicht en een lekkere kop warme chocomelk bij het restaurant de Postbank. Deze keer lekker rustige landschappen.

Hier zie je leuke wandelpaden waar wij dus niet hebben gelopen :-(Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

 

5 reactie(s):

Een nieuwe kijk

11:07 Senna T. 12 Comments

De eerste foto's met mijn nieuwe Canon 600D
 
Ik ben super blij met mijn nieuwe camera die ik meer dan een week geleden kocht! Vandaag was het eindelijk lekker weer en had ik tijd om erop uit te gaan. Eerder was het weer slecht of zat ik op school terwijl buiten lekker het zonnetje scheen. Ik heb voornamelijk in de M-stand gefotografeerd, maar soms ook gekeken wat de camera ervan maakte als ik het op volledig automatisch zette. Soms werd het beter, en soms minder. Een groot verschil met mijn vorige camera is dat de hij geen mankementen heeft als lang opstarten, veel tijd tussen het maken van foto's, een flitser die het niet vanzelf omhoog komt en meer. Alles werkt perfect! Ook zijn er natuurlijk veel meer pixels en zou ik met een hogere ISO kunnen fotograferen zonder te veel ruis.
 
Het waaide wel heel erg hard en dus had ik geen zin om ver te gaan fietsen. Gelukkig is er dichtbij huis ook mooie natuur!
 
In de uiterwaarden van de IJssel waren erg veel ganzen. Ze vonden mijn aanwezigheid niet zo leuk en vlogen weg. Gezien ze een enkele keer wel in mijn richting vlogen kon ik ze zo toch mooi fotograferen. Erg blij was ik met de mooie wolkenlucht! Aan de horizon zie je Zutphen liggen.
 

 
 

  
Er stonden mooie wilgen en een soort riet met leuke pluimen en ook zonder pluimen, ik weet allemaal niet hoe het heet. Met tegenlicht erg mooi! Door de harde wind echter lastig scherp te krijgen en te houden. Sportstant van mijn camera geprobeerd en dat werkte beter dan ik had verwacht, maar toch niet optimaal.En tot slot nog wat leuke schaapjes die mij goed in de gaten hielden.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna
 

12 reactie(s):

Spelen met ecoline

02:39 Senna T. 7 Comments

Een leuk experimentje: Druppels ecoline in een glas met water laten vallen.
Het ziet er prachtig uit, maar is nog lastig om te fotograferen. Op de camera leken de foto's best scherp, maar op de computer bleken de meeste toch mislukt. Geen prachtige foto's dus, maar je kunt wel zien hoe de ecoline bijzondere vormen in het water maakt.
 
De foto's zijn op de kop gezet, omdat ik het er mooier uit vind zien als de vormen naar boven toe lopen.
 
 


 
Ik ga dit zeker nog eens proberen en als het beter lukt zal ik weer wat foto's plaatsen met wat uitleg erbij. Dit zijn ook de laatste foto's gemaakt met de oude vertrouwde Canon 300D. Deze was hard aan vervanging toe en daarom heb ik afgelopen week een nieuwe camera gekocht. Een Canon 600D, waar ik SUPER blij mee ben. Alles werkt gewoon en de kwaliteit is ook beter! Helaas is het weer hier drie keer niks dus kan ik niet lekker buiten gaan fotograferen.
 
Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!

7 reactie(s):

Torenstad

04:47 Senna T. 3 Comments

Zutphen heeft erg veel torens. Dit is de Walburgiskerk, voorlangs zie je nog een stuk oude stadsmuur.  
Een stukje verderop staat de Drogenapstoren.


 Bedankt voor het kijken en de reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

3 reactie(s):