IJssel

01:48 Senna T. 3 Comments

Een rondje langs de IJssel levert bijna altijd wel een paar mooie foto's op. Vooral als het water hoog staat.  Wat foto's met tegenlicht genomen omdat het zo mooi mistig was.


Bedankt voor het kijken en de reacties op mijn vorige bericht.
Groetjes Senna

3 reactie(s):

Ameland

12:23 Senna T. 2 Comments

 
In de kerstvakantie zijn we een paar daagjes naar Ameland geweest. Naast vuurwerk heb ik ook het landschap gefotografeerd. We hebben door de duinen en over het strand gewandeld. Erg mooie en rustige omgeving.
 
De lucht was veel bewolkt, maar zo nu en dan was het ook een beetje blauw. Het waaide er ook erg hard, natuurlijk vooral op het strand.
 
 
 


 
 
 

Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna
 

2 reactie(s):

Vuurwerk

08:03 Senna T. 5 Comments

Met Oud&Nieuw heb ik geprobeerd wat vuurwerk te fotograferen. Ik zat met familie op Ameland in een vakantiehuisje waar vandaan we erg mooi uitzicht hadden. Ik heb erg veel foto's gemaakt en er zijn een heleboel mislukt, maar er zitten toch ook nog een paar goede tussen.
 
Ik heb de foto's zonder statief gemaakt, omdat het te veel gedoe was die mee te nemen. Je ziet daardoor dat de lijnen niet helemaal recht lopen. Ik heb de foto's gemaakt in de bulb-stand. Dat vind ik erg handig omdat je dan precies kan bepalen hoelang je de sluiter open wilt houden en je weet vantevoren niet hoelang er vuurwerk is. Bij de tweede en laatste foto heb ik zelfs meerdere pijlen op één foto.
 
f/18, 3 sec., ISO-100
7/18, 7 sec, ISO-100 
 


 
Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

 

5 reactie(s):

Jaaroverzicht 2013

12:27 Senna T. 2 Comments

Allereerst wens ik jullie allemaal een Mooi 2014!Inplannen van berichten is niet mijn ding... dit bericht had gisterochtend online moeten komen maar bleek nog niet geplublicieerd te zijn. Nouja, dan een dagje later.

Om het jaar af te sluiten wil ik een overzicht tonen van de foto's die afgelopen jaar gemaakt heb. De foto's zijn allemaal al een keer op mijn blog verschenen. Voor elke maand heb ik een paar foto's bij elkaar gezet. Je zult op de foto's moeten klikken om ze te vergroten.
Aan het begin van het jaar begon ik met het project 'kleur'. Elke week een foto met een andere kleur als thema. Met het koude weer fotografeer ik graag binnen. Voor het project heb ik veel alledaagse voorwerpen gebruikt.


In februarie heb ik verschillende stillevens gemaakt. Dit vond ik erg leuk en leerzaam om te doen. Verder heb ik een wandeling door het besneeuwde landschap gemaakt.


Maart

In Maart ronde ik het kleurproject af en fotografeerde ik deze eendjes, die wel dichtbij wilde komen als ik ze brood gaf.

In april fotografeerde ik een stuk meer, onderandere bloemetjes, deze kat en de onderstaande woonboot. De lente vind ik een leuke tijd om te fotograferen, vooral als de zon schijnt! Er zijn veel bloemen en jonge dieren.Eens iets heel anders fotograferen vind ik ook leuk! Zo maakte ik de foto linksonder op de IJsselbrug. Eigenlijk wilde ik de treinen gaan fotograferen, maar er reden meer auto's langs en deze vond ik erg leuk.
Met de foto's van de onderstaande paardenbloemen ben ik ook erg blij. Ik had de bloem mee naar huis genomen om er betere foto's van te kunnen maken en dat is, naar mijn mening, goed gelukt.Zoals tegenwoordig elk jaar was er weer een overvloed aan jonge gansjes. Erg schattig om te zien en leuk om te fotograferen.
We hebben regelmatig bloemen thuis staan, en ik vind het leuk om die te fotograferen. De foto's van de bloemen vond ik erg geschikt om in zwart/wit om te zetten.In Juli ben ik naar de kinderboerderij geweest en vierde ik het alweer eenjarig bestaan van mijn blog. Op de kinderboerderij heb ik erg veel lieve dieren gefotografeerd.

In de zomervakantie ben ik met mijn ouders naar de Pyreneën geweest, een mooie vakantie die veel foto's opleverde.In het begin bewerkte ik mijn foto's nauwelijks, maar ik ontdekte (en ondek nog steeds) hoeveel tmooier een foto kan worden met een goede bewerking en hoe je dit doet. De rechter foto bestaat bijvoorbeeld uit twee foto's die ik heb samengevoegd.


Een leuk expiriment met gekleurd papier en een glas met water. De kleuren spiegelen wat een grappig effect geeft. Verder maakte ik in oktober een boswandeling waarbij ik o.a. de onderstaande paddestoel fotografeerde.


In November heb ik niet erg veel foto's geplaatst. Wel heb ik lekker geëxpirimenteerd met blaadjes wat erg leuk was om te doen. Helaas problemen met google die de foto's niet normaal op mijn blog wil(de) plaatsen...   
Tja... in December had ik het erg druk. Vandaar maar één post deze hele maand. En weer ruzie met het plaatsen van mijn foto's... terwijl ik dacht dat het opgelost was. Ik zal me hier nog eens in verdiepen.


Het afgelopen jaar heb ik ook twee tutorials geplaatst. Één met daarin uitleg over hoe ik een panarama foto maak met een app op mijn smartphone. (bekijk hier)
De ander over hoe ik meerdere foto's combineer met het gratis programma Picmonkey om een andere achtergrond te maken of leuke elementen toe te voegen aan een foto. (bekijk hier)


Iedereen bedankt voor het kijken en de jullie reacties en tips en tot volgend jaar!
Groetjes Senna2 reactie(s):