Herfstkleuren

02:23 Senna T. 5 Comments

Lekker experimenteren met herfstkleuren! De blaadjes zijn inmiddels bijna allemaal van de bomenen liggen dus voor het oprapen. Ik heb er een hoop verzamelt en vervolgens in een glazen schaal gelegt. die vanonderaf belicht met een bureaulamp en van bovenaf gefotografeerd.

Door handmatig onscherp te stellen, met camera op statief, kon ik goed op de kleuren letten. Waar ik meer blaadjes over elkaar heen legde werd het donkerder en waar geen of minder blaadjes lagen lichter. Daar heb ik mee gespeeld. De zwarte lijn heb ik uit papier geknipt.

 
edit: ik zie dat de foto's opeens een veel mindere kwaliteit hebben dan op mijn computer. Vooral de
laatste foto is erg anders. Hierover heb ik al meer klachten gehoord, maar dat was van gebruikers van google+ en dat gebruik ik niet. Weet iemand hoe dit komt en wat eraan te doen? 
Update: bedankt voor de tips! Het probleem is nu opgelost.
Update 2: nu zijn de laatste twee foto's weer verpest... als je er op klikt zie je (bij mij elk geval) de originele foto. Ook nieuwe foto's die ik wil uploaden zijn automatisch 'verbeterd' terwijl ik 'automatisch verbeteren' uit heb staan in google+.
 
Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna
 

5 reactie(s):

Koraalzwammetjes

02:26 Senna T. 6 Comments

Deze koraalzwammetjes kwam ik laatst tijdens een wandeling door het bos tegen. Natuurlijk had ik de camara meegenomen.  Hoewel ik tijdens het maken van de foto dacht van wel, kwam ik er thuis achter de computer achter dat de foto's toch niet helemaal scherp waren. Ze zijn erg klein en daardoor denk ik (met de lens waarover ik beschik) niet helemaal scherp te krijgen. Maar ik vind de kleuren zo mooi! Het felle geel in het donkere, groen/bruine bos.
 
    f/6.5, ISO-200, 1/60 sec

Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

6 reactie(s):