Van paprika naar paprikaatje

01:59 Senna T. 0 Comments


Sinds ik op de basisschool, drie jaar lang, een eigen tuintje heb gehad op de kaardebol vind ik het helemaal leuk om te tuinieren. Echter is onze tuin veel te klein en is er te weinig zon om er echt iets te kunnen verbouwen, toch heb ik in de afgelopen jaren al wat worteltjes, kleine tomaatjes, radijsjes en verschillende soorten fruit uit de tuin kunnen halen.

Nu wilde ik eens iets anders proberen. En dus ging ik niet naar de winkel en kocht ik geen zaadjes. Wat ik wèl deed was een paprika uit de koelkast pakken en er de zaadjes/pitjes uithalen. Daar stopte ik er een aantal van in een potje met aarde en gaf ze regelmatig water. Na een tijdje kwamen er kleine plantjes tevoorschijn. Wat het resultaat is geworden zie je onderaan dit bericht!Hier zie je de zaadjes nog een de paprika zitten

 
Telkens als de plantjes wat gegroeid waren maakte ik een foto. Hieronder zie je hoe ze groeiden!

Na een week begonnen er kleine plantjes tevoorschijn te komen.

Een week later 
Alle plantjes in een eigen potje
 

 


De plantjes groeien niet meer zo hard


Behalve éénDaar komt een bloemetje!
Daar is í dan! Een lief klein paprikaatje!
Van de 6 plantjes is er uiteindelijk maar één groot geworden en ook maar één bloemetje is een paprikaatje geworden. Toch vond ik het leuk dat er echt een paprikaatje aan kwam! Hij werd nog wel wat groter terwijl we op vakantie waren en toen we terug kwamen viel i van de plant. Ik hoopte dat hij nog rood zou worden, maar hij werd voornamelijk beurs. Ach, ik hou tocht niet van paprika.

Bedankt voor alle reactie op mijn vorige bericht!
Groetjes senna

0 reactie(s):

In de wolken, en erboven

02:47 Senna T. 4 Comments

We zijn met het vliegtuig op vakantie gegaan. Op de terugweg was er prachtige bewolking op sommige delen! De omstandigheden zijn in een vliegtuig echter niet ideaal om foto's te maken. Ten eerste is er een klein, vaak vies, raampje waardoor je moet fotograferen vervolgens zit er (als je pech hebt, en dat had ik) een grote vleugel precies onder het raampje zodat een groot deel van je uitzicht in beslag wordt genomen. Wat leuk is, maar ook lastig kan zijn,  is dat iedere seconde het beeld weer anders is.Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes senna

4 reactie(s):

Dieren - Pyreneeën

09:59 Senna T. 4 Comments

Op een prachtige plek met veel riviertjes en kronkelende paden kwamen we tijdens het wandelen door de Pyreneeën veel dieren tegen. Vooral veel koeien en schapen. Ze droegen allemaal bellen, elke kudde zijn eigen klank. Je hoorde het al van ver en het klonk erg leuk.


At a beautiful place with a lot of rivers and winding paths we saw a lot of cows and sheep. They wore bells with diferent tones. We could hear it from far away. It sounds very nice!
 
 Echte kudde dieren! Ze stonden een tijd voor de brug, maar toen één schaap over de brug ging volgde de rest vanzelf. The sheep stood a time for the bridge, but when óne sheep walks across the bridge the others followed naturally.
  


Een tijdje terug kondigde ik aan dat ik de naam van mijn blog zou veranderen. Dat is tot nu toe nog niet gebeurd, ik twijfel namelijk over de naam. Nu is mijn plan om mijn blog www.Sennacamara.blogspot.com te noemen. Dat zal ik over ongeveer een week doen, dus als je (nog) geen volger bent, onthoud dit dan zodat je straks mijn blog terug kunt vinden.

I said I would change my blogname, but I still haven't done it. Because I'm not sure about the name. My plan now is to call my blog www.sennacamara.blogspot.com. I will change the name in about a week. If you don't follow my blog make sure you will remember the name, so you can find my blog.

Bedankt voor alle reacties op mijn vorige bericht!
Thanx thanks for all the comments on my previous post!

4 reactie(s):

Prachtige landschappen - Pyreneeën

02:12 Senna T. 4 Comments

Op vakantie in de pyreneeën hadden we fantastisch weer. Erg zonnig en aangename temperaturen om te wandelen. We hebben veel gewandeld. De langste wandeling was 5 uur lopen, en berg op, berg af is dat aardig vermoeiend kan ik je vertellen. Het uitzicht vanaf de top van berg was wel prachtig. Ook liepen we langs veel ijskoude riviertjes en meertjes.

Deze foto's zijn van verschillende wandelingen door de Franse pyreneeën. En misschien ook de Spaanse, we zaten namelijk vlakbij de grens en zijn die ook enkele keren over gegaan.

On holiday in the Pyrenees we had fantastic weather. So we walked a lot through the mountains. The longest trip was 5 oures walking. That was very terisome bud on the top of the mountain we had a beautiful view and I took a lot of photo's. We walked past lakes and rivers.

This photo's are from different walks in the the French and Spanish Pyrenees. We were near the border.


Aan dit meer lag ons appartement. Tussen de prachtige bergen zodat we niet ver hoefde te rijden om een mooie wandeling te maken.
Here you see the lake ouw appartment was on. Between the beautiful mountains, zo we didn't have to drive far to make a nice walk. 
Deze plek kwamen we als bij toeval tegen. Een prachtig dal met mooie riviertjes, kronkelige paden en heel veel kuddes koeien en schapen. Veel hadden een grote bel om, en elke kudde zijn eigen klank waardoor je voortdurend een prachtig de klingel hoorde. (Het geluid had ik met mijn mobiel opgenomen, maar die krijg ik momenteel niet aan de praat).

This place we came across accidentally. A beautiful valley with prettilly rivers, winding paths and a lot of cows and scheeps. They were wearing big bells, each herd his own sound zo you hear continu bells. (I recorded the sound on my phone, but my phone is crashed now). 
In een volgend bericht laat ik meer van de dieren in de pyreneeën zien en andere leuke plekjes.

In a next post I will show you more animal photo's and other nice places from the Pyrenees
 

4 reactie(s):

Pyreneeën

06:52 Senna T. 2 Comments

Met mijn ouders ben ik een week  naar de Fransje Pyreneeën geweest. Een prachtige natuur waar we veel gewandelt hebben. Ondertussen had ik ook nog de kans op veel foto's te maken!

Hier alvast een voorproefje: 
Binnenkort zal ik meer foto's hiervan plaatsen.
 

2 reactie(s):