Bloemen in zwart-wit

10:22 Senna T. 12 Comments

Dit mooie bosje bloemen heb ik gefotografeerd. Ze hebben hele vrolijke kleurtjes, maar die kreeg ik niet zo mooi op de foto als dat ze in het echt zijn. Daarom heb ik ze omgezet naar zwart-wit en het contrast flink omhooggehaalt.

 Ook nog een andere bloem.

 

Hier heb ik de bloem ontleed. In het midden zie je de stamper, daarnaast de meeldraden en aan de buitenkant de bloemblaadjes.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige berichten!
Groetjes Senna

12 reactie(s):

Hoog water

11:05 Senna T. 4 Comments

Het water van de IJssel staat ongekend hoog voor de tijd van het jaar. Op de plek waar normaal in juni gezinnen gaan picknicken, jongeren gaan bijpraten en fikkies stoken en kinderen met oudererlijk toezicht gaan zwemmen, is het nu redelijk rustig. De uiterwaarden staan namelijk weer onderwater. Levert wel weer mooie plaatjes op!
Dit hekje staat normaal voor een trap naar het water, maar nu ziet het er wel erg doelloos uit.
 
 
Bedankt voor alle reacties op mijn vorige berichten!
Groetjes Senna
 

4 reactie(s):

Oo zo schattig!

12:11 Senna T. 3 Comments

Er is een beetje een overvloed aan ganzen in Zutphen. Misschien ook wel in heel Nederland. Bij ons lopen er elk geval heel veel rond en nu hebben we heel veel kleine eendjes. Een tijdje terug plaatste ik al een bericht over de Grauze ganzen met hun jonkies. Nu zijn de jonkies gegroeid en zitten ze met z'n allen te 'grasmaaien'. Het was erg grappig om het gesmak om je heen te horen van al die kleine gansjes. Waarom ik ze zo schattig vind? Om eerlijk te zijn vind ik alle jonge dieren schattig (insecten en andere kriebelbeestjes uitgezonderd!). Deze eendjes dus ook, ze zien er zo zacht en onschuldig uit.

Wat iets minder gemakkelijk was, was het feit dat het hele grasveld bezaait lag met ganzenkak. Uitkijken waar je loopt dus, en vooral waar je gaat liggen (of de 'perfecte' foto te krijgen).

Dit kleine gansje lag ietsjes afgezonderd van de andere gansjes waardoor ik hem/haar er mooi in z'n eentje op kon zetten.


Even gymnastiek doen ^.^
De ouders Gans vonden mijn aanwezigheid niet zo prettig. Als ik te dichtbijkwam schuifelden ze onzeker weg met de kleintjes achter zich aan. Of ze gingen blazen als ik een abrupte beweging maakte. Toch kon ik op zo'n twee meter afstand foto's maken. De foto's zijn wel bijgesneden, want ik hem niet een lens niet super ver kan inzoomen.

De hele familie op de foto: (met tegenlicht)


Paps en mams waken over de kinderen.

Bedankt voor alle reacties op mijn vorige berichten!
Groetjes Senna
 

3 reactie(s):