Project kleur deel 3: Rood

08:37 Senna T. 2 Comments

Elke week maak ik een foto, 8 weken lang, waarin in elke foto èèn kleur centraal staat. Deze week is de kleur rood.


 Alle foto's van dit project zien? *klik hier*

2 reactie(s):

Project kleur deel 2: Roze

08:26 Senna T. 1 Comments

Elke week maak ik een foto, 8 weken lang, waarin in elke foto èèn kleur centraal staat. Deze week mijn tweede foto, met als kleur roze!De foto heb ik wel binnen de tijd gemaakt, maar ik had nog geen tijd om hem te plaatsen. Het is zowiso erg rustig op mijn blog, omdat ik momenteel in een toetsperiode (van 3 weken) zit en het dus erg druk met school heb. Daar komt  nog eens bij dat ik niet echt veel inspiratie heb op het moment...

Alle foto's van dit project zien? *klik hier*

Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!

1 reactie(s):

Procject kleur deel 1: Geel

09:15 Senna T. 3 Comments

Op het fotoforum gaat weer een nieuw project van start, en dat zullen jullie hier ook mee krijgen.
Het project luidt als volgt; Elke week maak je een foto, 8 weken lang, waarin in elke foto èèn kleur centraal staat. Deze week gaat het project van start en dit is mijn eerste foto, met als kleur geel
 

 
Ik hoop dat het duidelijk genoeg is te zien. Op de achtergrond staan een theekop en een theekan, op de voorgrond is het labeltje van een theezakje te zien.
 
Waarom kwam dit in mij op? De kleur geel valt erg op en daarom vond ik het een goede kleur om mee te beginnen. Voor mij is past bij thee de kleur geel erg goed, omdat onze theepot knalgeel is en de labeltjes van de theezakjes zijn dat ook. Natuurlijk moest wel de maroc-thee op de foto, mijn lievelingsthee.
 
Alle foto's van dit project bekijken? *klik hier*
 
 
Bedankt iedereen die een reactie op mijn vorige post(s) heeft achtergelaten!

3 reactie(s):

Vogeltjes

05:43 Senna T. 7 Comments

Vandaag heb ben ik weer vogeltjes gaan fotograferen. Eerst heb ik pinda's opgehangen. Statief en camara klaar gezet en dan wachten maar tot de vogeltjes komen. Dat was gelukkig vrij snel.
Ik heb met een nieuwe lens gewerkt; 70-210mm (Eigenlijk niet nieuw, maar ik had er nog nooit eerder mee gewerkt). Dankzij die lens kon ik van een vrij grote afstand foto's nemen.
De foto's zijn helaas niet heel scherp, maar ik kreeg het niet beter. Ik ben al best blij met het resultaat.
 
*niemand in de buurt...*

*mijn pinda's!*
*eten maar*

*jamjamjam*

 

*Ik wacht netjes op mijn beurt*
*Nu kan ik lekker smullen*
*Hè, wie kijkt er naar mij?*
*Snel wegwezen!*

7 reactie(s):

Mijn eerste vogeltjes

09:15 Senna T. 1 Comments

Dat valt nog behoorlijk tegen! Je komt op allerlij blogs, forums en internet prachtige foto's van vogels tegen en ik weet nu dat het niet makkelijk is om die te maken. Er zitten aardig wat pimpelmeesjes op het pleintje voor mijn huis, maar ze wilden niet op de foto. Wat zijn die beestjes snel! Telkens als je klaar bent om een foto te maken vliegen ze weer naar een andere tak of helemaal uit het zicht. Erg gemeen en frustrerend.

Deze vind ik toch nog aardig gelukt. Met de takjes op de voor-en achtergrond. Misschien een beetje druk. Het is maar een begin.


De volgende keer hang ik pinda's op en wacht ik net zo lang tot ze die eten om vervolgens foto's te maken.

1 reactie(s):

Jaaroverzicht 2012

05:00 Senna T. 0 Comments

Het is gek om te bedenken dat ik mijn blog nog maar zo'n 7 maanden heb. Het voelt als veel langer. Ik kan me nu nauwelijks meer voorstellen dat ik alleen foto's maakte als ik op vakantie was, bij een verjaardag of met vriendinnen. In het afgelopen jaar heb ik heel veel foto's gemaakt heel veel verschillende onderwerpen. Ik heb ook super veel geleert en ik vind dat ik erg vooruit ben gegaan. Aan het einde van 2012 had ik 11 volgers en 3143 pageviews.

Hieronder een overzicht van afgelopen jaar (vanaf Juni, toen ik mijn blog starte) met voor elke maand twee foto's.

 
Juni
Ik hield me veel bezig met het maken van foto's van objecten in huis. Daarbij plaatste ik teksten.
 
 
Nog steeds veel bezig met foto's en teksten, maar ook al meer bezig met het fotograferen van natuur en huisdieren.
 
In Augustus heb ik echt enorm veel gepost. Ik had dan ook zomervakantie. Ook starte ik mijn eigen kaartshop op via Send a Smile waar ik kaarten op plaats met zelfgemaakte foto's.
 
Tot nu toe gebruikte ik altijd een panasonic lumix (van mijn moeder) maar in September ging ik over op een, al wat bejaarde, Canon EOS 300D DIGITAL (ook van mijn moeder, (thanks mam)). Er ging een wereld voor mijn open. Ik ondekte veel over sluitertijd en diafragma. Ook registreerde ik mij op het fotoforumvoorbeginners waar ik erg veel leer. Ik was niet meer bezig met teksten verzinnen bij mijn foto's (alleen soms voor mijn kaarten).
 
Als ik mijn foto's van oktober terug kijk wordt ik heel blij. Ik vind dat ik in deze maand erg veel mooie foto's heb gemaakt. Ook raakte ik in ban van vallende druppels.
 
Nog meer druppels nu op glas. Veel expirimenteren en ik plaatste ook mijn eerste Zo doe ik dat waarin ik vertel hoe ik mijn foto's maak. Verder heb ik niet veel gepost deze maand.
 
In december heb ik weer veel gefotografeerd en gepost. Ik deed mee aan een projectje 10 dagen lang elke dag een foto te maken waardoor er ook op mijn blog meer foto's te zien waren. Ik heb een super leuke techniek ontdekt genaamt bokeh.
 

0 reactie(s):